​Hvordan virker Luftsolfangeren?

​En Luftsolfanger er et simpelt system, men der er stadig mange elementer der skal være styr på. Få et hurtigt overblik med "den hurtige"-gennemgang, ​eller få en mere detaljeret gennemgang med "Den nørdede".

Den hurtige:

  1. Solcellen skaber strøm ​
  2. Den monterede ventilator skaber luftgennemstrømninger i panelet.
  3. Luften varmes op, via den naturlige varme fra solcellen og solen.
  4. Den opvarmede luft sendes ind i lokalet, og skaber ventilation i lokalet.
  5. (Kælder model) En ekstra monteret ventil, sørger for udsugningen, så den fugtige luft trækkes ud af lokalet.

​Den nørdede:

Solcellen

Luftsolfangeren består af et panel, med en indbygget solcelle samt én ventilator. Ved installation, monteres dette panel ved indsugningshullet, indtil det ønskede lokale.

Solcellen yder 6-36 Watt, alt efter model størrelse, og kan producere tilstrækkeligt strøm til at drive én til to ventilatorer. Solcellen giver den fordel, at det ikke er nødvendigt at tilslutte anlægget vekselstrøm(el-nettet), hvorved forbruget af denne vil være neutralt.

Dette betyder imidlertid, at anlægget kun køre i dagstimerne, mens der er sol. I huse hvor det er påkrævet med affugtning og ventilation, er det dog muligt at tilslutte anlægget veksel strøm, for herved at have en konstant ventilation.

Dette ses i huse med en høj koncentration af Radon, hvor konstant udluft er nødvendig, for at høje niveauet nede. Den kritiske mængde af radon er 100 Bq/m3 –læs mere om Radon, på SolarVenti's hjemmeside.

Ventilationen

​Ventilatoren som er monteret i panelet, er tilstrækkelig til at skabe den fornødne ventilation i et givent areal – størrelsen på anlægget, afhænger af størrelsen på arealet som ønskes ventileres. Det er vigtigt at der her vælges et passende anlæg, da et for lille anlæg ikke vil have den optimale effekt.

I kælder arealer benyttes 2 ventilatorer, en ind- og udsugning. Indsugningen sidder på panelet, og der monteres en udsugning et taktisk sted i kælderen, som hjælper med at skabe gennemstrøm igennem lokalet. Dette hjælper også med at få fjernet den fugtige, stillestående luft som vil være i kælder arealer.

​Ventilationen er vigtig, især i kælderarealer ved fugt problemer eller Radon problemer. Skaber ventilationerne undertryk i kælderen, vil fugten ikke blive suget ud af kælderen, og der vil kunne dannes kondens, hvilket forværre problemet. Ligeledes vil et undertryk kunne trække Radon op fra undergrunden, som igen vil forværre mængden af

klder_gennemstrøm Radon i kælderen. - Se kældermodellerne her

​Skabes der overtryk, vil den fugtige luft og Radon gassen kunne presses op i resten af huset, og problemer bliver dermed spredt. Med et SolarVenti anlæg, får du en afbalanceret ventilering af kælderen, hvorved du undgår problemerne med under- og overtryk.

Varmen

​Varmen opstår, når luften suges ind på bagsiden af panelet. Herefter føres luften igennem kanaler, forbi solcellepanelet, som derved opvarmer luften. Den varme der opstår, kommer derfor fra den naturlige varme af solen, og opvarmes med 15-40 grader, i forhold til udetemperaturen. Herved hjælper denne med at holde inde temperaturen oppe. - Se slimline udgaverne fra SolarVenti

Den varme tørre luft, afhjælper affugtningen i lokalet, da den tørre luft der sendes ind i lokalet, vil suge fugten til sig. Derfor vil anlægget over tid, kunne suge fugten ud af elementerne, hvorefter udsugningen (i kælderudgaven) sørger for at få den fugtige luft sendt ud.

Det er blevet bevist, at tør luft føles varmere end luft med højere luftfugtighed. Derfor vil et tørre indeklima, også resultere i at det hurtigere vil føles varmt. Luftsolfangeren vil derfor gøre det nemmere og hurtigere at opvarme arealerne.

Læs ligeledes om indeklimaets betydning for sundhed og vedligeholdelse af boligen.

Læs her om en kundes oplevelse efter montering af en luftsolfanger.

Firmainfo     

​Birk TeQ A/S         

CVR: 85735519​​

Adresse

Hedelandsvej 7

7400 Herning

EAN: 5790002490743

Kontakt

Telefon: +45 97 12 66 35

E-mail: post@birk-teq.dk

webuser_647847 i Herning, Midtjylland, DK på Houzz

Direktør

Sten Engsig Madsen

Kontakt

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt