​Jord til vand varmepumpe i Herning

​En jord til vand varmepumpe udnytter den varme, der er i jordens øverste lag. Jordvarmen bliver ledt til varmepumpen gennem en lang væskefyldt slange, der er gravet ca. 1 meter ned i jorden.

Selvom der kun er få graders forskel på temperaturen i slangen før og efter turen i jorden, er metoden så effektiv, at et jordvarmeanlæg uden problemer kan være husets eneste varmekilde - uanset årstid og boligstørrelse. Fra varmepumpen overføres jordvarmen via en varmeveksler til husets varmeinstallation. Varmen kan anvendes både til opvarmning af brugsvand og til rumopvarmning via radiatorer eller gulvvarme.

En jord til vand varmepumpe er lidt mere effektiv end de luftbaserede varmepumper (luft til vand og luft til luft), men anlægget koster også mere at etablere, fordi slangen skal graves ned i haven.

​​I stedet for jord kan en sø anvendes. Her lægges slangerne ud på bunden af søen. Et sådan anlæg er noget billigere end jordvarmeanlægget. Både jordvarmeanlægget og søvarmeanlægget kræver en tilladelse at etablere. Tilladelsen skal du søge hos din kommune.

læs mere om de forskellige typer varmepumper:

Luft-Luft varmepumpe

luft-vand varmepumpe

Læs også om hvordan du spare op til 70% på dine regninger med en varmepumpe

Firmainfo     

​Birk TeQ A/S         

CVR: 85735519​​

Adresse

Hedelandsvej 7

7400 Herning

Kontakt

Telefon: +45 97 12 66 35

E-mail: post@birk-teq.dk

webuser_647847 i Herning, Midtjylland, DK på Houzz

Direktør

Sten Engsig Madsen

Kontakt

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt