Hvordan spare man op til 70% på regningerne? - Det er simpelt med rette varmepumpe!

En varmepumpe ER en god økonomisk beslutning - Mange kigger på prisen og dropper hurtigt tanken igen, men de går glip af en utrolig stor besparelse.​

​Denne besparelse afhænger selvfølgelig af hvilken energi kilde du i forvejen bruger, og hvor du har tænkt dig at bruge din varmepumpe. Varmepumper ses ofte i udestuer og udehuse fordi der gælder særlige regler for disse, men også i sommerhuse fordi disse sjældent er koblet op til fjernvarme.​

Fjernvarme bedre end varmepumper?

Med fjernvarme er det ofte den billigste måde af få opvarmet dit hus på, dog med visse undtagelser – er du koblet op på fjernvarmen, bør du ringe til din Aut. Elektriker for at høre nærmere, inden du arbejder videre med projektet. Det kan meget vel være den billigste metode for dig – men ikke nødvendigvis den bedste.

Læs længere nede om reglerne for udehuse/udestuer – selvom du har fjernvarme er der stadig mange penge at spare​

COP

​Cop værdien er den virkningsgrad en varmepumpe har, og er dermed en god indikator for hvor effektiv den er. Virkningseffekten(COP) er altså mængden af varme en varmepumpe giver i kW, når den forbruger 1 kW strøm.

Eksempel: En varmepumpe producere 4000Kw, ved at forbruge 1000Kw

4000/1000 = COP 4.

Søger du en varmepumpe er det dermed en god indikator at gå efter, samtidig med at du relativt nemt kan udregne prisen for 1 kW varme, for herved at sammenligne med dine alternative varmekilder.

En varmepumpe med en COP værdi på 4,2 ved 2/35, betyder at varmepumpen har denne effekt ved en udetemperatur på 2 grader, og en udstrømnings varme på 35 grader.

Til sammenligning giver en standard El-radiator 1 kW varme, når den forbruger 1 kW strøm – Dermed en effektfaktor på 1. Derved kan en hurtig hovedregning fortælle at du får en besparelse på op til 75%, med en varmepumpe med 4 COP.

”op til” skyldes at en Luft-Luft varmepumpe kræver mere energi, ved lave luft temperaturer udenfor, end ved højere temperaturer, og det er her varmepumperne for alvor adskiller sig. De store modeller formår at få omdannet frostgrader til stuetemperatur, med et minimumsforbrug, hvorimod de mindre modeller har sit momentum ved de højere udendørs temperaturer.

Det kan derfor, for det mest, godt betale sig at opgradere og købe den større, mere økonomiske model HVIS, varmepumpen især benyttes i vinter perioden.

SCOP​

​Disse udsving i sæsoner er der dog taget højde for ved SCOP, som er ”Seasonal COP”. Denne tager udgangspunkt i de sæsonudsving som er, og udregner en SCOP værdi ud fra den gennemsnitlige COP værdi over et år. Derved tager den højde for de store udsving i temperaturer som vil være i løbet af et år.

SCOP værdien bør derfor være den faktor du går efter, når du vælger en varmepumpe, da denne giver den bedste vurdering.

Regler for opvarmning udehuse/udestuer

​Stadig ikke overbevist om at varmepumpen er en god ide til udestuen/idehuset?

Iflg. Den danske lovgivning er det ikke tilladt at opvarme udestuer med samme varmekilde, som det resterende hus.

Dermed er der endnu et argument for hvorfor en varmepumpe, er et godt valg til en udestue.

Stadig I tvivl om hvorfor netop du bør få en varmepumpe installeret? – Ring til os I dag, og lad os regne på hvilken besparelse du kan opnå.

Ring på tlf. +45 97 12 66 35

Eller kontakt os her.

Vil du vide mere om de 3 forskellige typer; Luft-luft varmepumper, Luft-vand varmepumper og Jord-vand varmepumper? - Nedenfor finder du links til sider med information om de enkelte typer, du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Firmainfo     

​Birk TeQ A/S         

CVR: 85735519​​

Adresse

Hedelandsvej 7

7400 Herning

Kontakt

Telefon: +45 97 12 66 35

E-mail: post@birk-teq.dk

webuser_647847 i Herning, Midtjylland, DK på Houzz

Direktør

Sten Engsig Madsen

Kontakt

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt